شناسایی عوامل خطر مؤثر در خودکشی دانشجویان میتواند زمینه لازم را برای اعمال مداخلات مناسب با هدف پیشگیری و کنترل پدیده خودکشی فراهم نماید. پژوهش حاضر به بررسی عوامل خطر خانوادگی و اجتماعی مؤثر در خـودکشی دانشجویان پـرداخته است. در این پژوهش 96 نفر (50 زن و 46 مرد) دانشجوی اقدام کرده به خودکشی با 96 نفر (50 زن و 46 مرد) دانشجوی سالم شرکت داده شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامههای عملکرد خانواده و حمایت اجتماعی ادراک شده بود. داده-ها با استفاده از آزمون t و تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان دادند که دو گروه در هشت خرده مقیاس عملکرد خانواده و همه خردهمقیاسهای حمایت اجتماعی تفاوت معناداری دارند. میزان همبستگی خانوادگی، ابراز وجود، جامعهپذیری و آرمان خانوادگی در اقدامکنندگان به خودکشی پایینتر از افرادی است که اقدام به خودکشی نداشتهاند. همچنین میزان تعارض، گسستگی، گرایشهای فرهنگی ـ عقلانی و درهم تنیدگی در اقدامکنندگان به خودکشی بالاتر از افرادی است که اقدام به خودکشی نداشتهاند. حمایتهای اجتماعی در اشکال مختلف آن از عوامل محافظتکننده در برابر رفتارهای خودکشیگرایانه به شمار میروند.
مرادی, علیرضا, اکبریزردخانه, سعید, چراغی, فرشته, & فولادوند, خدیجه. (1388). بررسی تأثیر ساختار خانواده و حمایت اجتماعی در خودکشی دانشجویان. خانواده پژوهی, 5(4), -.
MLA
علیرضا مرادی; سعید اکبریزردخانه; فرشته چراغی; خدیجه فولادوند. "بررسی تأثیر ساختار خانواده و حمایت اجتماعی در خودکشی دانشجویان", خانواده پژوهی, 5, 4, 1388, -.
HARVARD
مرادی, علیرضا, اکبریزردخانه, سعید, چراغی, فرشته, فولادوند, خدیجه. (1388). 'بررسی تأثیر ساختار خانواده و حمایت اجتماعی در خودکشی دانشجویان', خانواده پژوهی, 5(4), pp. -.
VANCOUVER
مرادی, علیرضا, اکبریزردخانه, سعید, چراغی, فرشته, فولادوند, خدیجه. بررسی تأثیر ساختار خانواده و حمایت اجتماعی در خودکشی دانشجویان. خانواده پژوهی, 1388; 5(4): -.