درک خطرپذیری نوجوان به عنوان اقتضای قابل انتظار این دوره سنی و نه به عنوان رفتاری انحرافی و مجرمانه، امکان شناخت و پیشگیری از بروز جرم را در نوجوانان واقعبینانهتر و عملیتر میسازد. در این تحقیق فرض شده است که بین محیط خانوادگی و شیوههای فرزندپروری و ویژگیهای زمینهای فردی و خانوادگی با خطرپذیری (سیگار کشیدن، مواد مخدر و روان گردان، الکل، رانندگی خطرناک، خطرپذیری جنسی و خشونت) رابطه وجود دارد. بنابراین از مقیاسهای معتبر و هنجار شده در ایران یعنی پرسشنامههای خطرپذیری نوجوانان ایرانی، محیط خانوادگی و دموگرافیک برای سنجش متغیرها استفاده شد. با انتخاب 1204 نفـر از دانشآموزان دبیرستـانـی شهر تهران بـا روش نمونهگیری تصادفی متناسب با حجم، فرضیههای فوق آزمون گردید. بر اساس یافتههای این تحقیق میانگین خطرپذیری نوجوانان تحت شیوه تربیتی اقتدارگرا پایینتر و میانگین شیوه تربیتی مسامحهکار بالاتر از سایرین بود. در تعیین خطرپذیری رانندگی خطرناک و دوستی با جنس مخالف، سهم متغیرهای کنترلی بیش از متغیرهای گرمی بود. اما در مؤلفههای خشونت، سیگار، مواد مخدر، الکل و رابطه و رفتار جنسی میزان تعیینکنندگی متغیرهای صمیمیت مثل طرد، تأیید و ابراز محبت بر کنترل پیشی گرفته بود. پایه تحصیلی (دوم) و جنسیت (پسر)، در پیشبینی واریانس خطرپذیری دوستی با جنس مخالف و رابطه و رفتار جنسی معنادار بودند. معدل ترم قبل در تبیین تغییرات خشونت، الکل و دوستی با جنس مخالف سهمی منفی و معنادار داشت. سطح پایین اقتصادی خانواده در پیشبینی رانندگی خطرناک تأثیری منفی نشان داد. با شناخت فاکتورهای تأثیرگذار مربوط به خانواده بر خطرپذیری، راهکارهای اجرایی و عملی در سطح خانواده برای کاهش اینگونه رفتارها در میان نوجوانان ارائه گردید.
زادهمحمدی, علی, & احمدآبادی, زهره. (1388). بررسی رفتارهای پرخطر در میان نوجوانانراهکارهایی برای پیشگیری از جرم در محیط خانواده. خانواده پژوهی, 5(4), -.
MLA
علی زادهمحمدی; زهره احمدآبادی. "بررسی رفتارهای پرخطر در میان نوجوانانراهکارهایی برای پیشگیری از جرم در محیط خانواده", خانواده پژوهی, 5, 4, 1388, -.
HARVARD
زادهمحمدی, علی, احمدآبادی, زهره. (1388). 'بررسی رفتارهای پرخطر در میان نوجوانانراهکارهایی برای پیشگیری از جرم در محیط خانواده', خانواده پژوهی, 5(4), pp. -.
VANCOUVER
زادهمحمدی, علی, احمدآبادی, زهره. بررسی رفتارهای پرخطر در میان نوجوانانراهکارهایی برای پیشگیری از جرم در محیط خانواده. خانواده پژوهی, 1388; 5(4): -.