این مقاله بر آن است ضمن شناخت نگرش دختران و مادران نسبت به ازدواج ، خانواده و شکاف بین آنها، تأثیر آرمانگرایی توسعهای را بر این شکاف بررسی کند. این پژوهش به شیوه پیمایشی و با کمک پرسشنامه خود ایفا بر روی400 نفر (200 نفر دختر و 200 نفر مادران آنها) از دانشجویان دختر دانشگاه تبریز انجام گرفته است. برای گزینش نمونهها از روش نمونه-گیری طبقهای چند مرحلهای استفاده شده است. بر اساس یافتههای این پژوهش، بین نگرش مادران و دختران آنها شکاف قابل توجهی وجود دارد.نگرش مادران نسبت به سن مطلوب ازدواج، نحوه انتخاب همسر، جدایی و طلاق، مطلوبیت ازدواج، قدرت تصمیمگیری در خانواده، ارتباطات خانوادگی و مطلوبیت فرزندآوری، سنتی است و دختران نسبت به این شاخصها نگرش مدرن دارند. هم-چنین آرمانگرایـی توسعهای بر این شکاف نگرشی بین مادران و دختران تأثیر مستقیم و مثبت دارد و با افزایش آرمانگرایی توسعهای، نگرش نسبت به ازدواج و تشکیل خانواده در بین افراد، مدرنتر میشود.
کاظمی, زهرا. (1389). بررسی تأثیر آرمانگرایی توسعهای بر شکاف بین نگرشهای دختران و مادران آنها نسبت به ازدواج و خانواده. خانواده پژوهی, 6(3), -.
MLA
زهرا کاظمی. "بررسی تأثیر آرمانگرایی توسعهای بر شکاف بین نگرشهای دختران و مادران آنها نسبت به ازدواج و خانواده", خانواده پژوهی, 6, 3, 1389, -.
HARVARD
کاظمی, زهرا. (1389). 'بررسی تأثیر آرمانگرایی توسعهای بر شکاف بین نگرشهای دختران و مادران آنها نسبت به ازدواج و خانواده', خانواده پژوهی, 6(3), pp. -.
VANCOUVER
کاظمی, زهرا. بررسی تأثیر آرمانگرایی توسعهای بر شکاف بین نگرشهای دختران و مادران آنها نسبت به ازدواج و خانواده. خانواده پژوهی, 1389; 6(3): -.